لیست اختراعات امين مسندي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ اظهارنامه: 1397/09/17
مالک/مالکان: امين مسندي
تاریخ ثبت: 1398/03/29
مخترع/مخترعان: امين مسندي
خلاصه اختراع:

امروزه اساس گازبندي كليه شيرهاي اجاق گاز بر مبناي گازبندي فلز بر روي فلز صورت ميپذيرد بدين ترتيب كه در بدنه شير به اندازه يك مخروط ناقص خالي ميشود كه اين حفره توسط قطعه فلزي مخروطي شكل ديگري كه به آن پين كونيك ميگويند پر ميشود و تنها جهت روانكاري، بين دو سطح پين كونيك و بدنه، يك لايه نازك گيريس مخصوص زده ميشود. جهت تنظيم ميزان دبي گاز خروجي شير كه منجر به كوچك و بزرگ شدن شعله اجاق گاز ميشود، با چرخاندن ولوم شير كه متصل به پين كونيك است، در واقع پين كونيك داخل بدنه شير ميچرخد و با توجه به موقعيت سوراخهاي بدنه و سوراخ پين كونيك كه در هر زاويه چرخش روبروي يكديگر قرار ميگيرند، ميزان دبي گاز خروجي تنظيم ميگردد. با توجه به مطالب فوق ميتوان پين كونيك را قلب يك شير اجاق گاز دانست كه علاوه بر پر هزينه بودن توليد آن، در اثر كوچكترين ضربه يا خطاي ماشينكاري در حد ميكرون منجر به خرابي و نشتي شير ميشود لذا هدف از اين اختراع حذف مكانيزم گازبندي فلز بر روي فلز بوسيله پين كونيك و جايگزيني مكانيزم ديگري ميباشد كه گازبندي در آن بوسيله گازبندي فلز بر روي فلز نباشد بدين ترتيب در اين اختراع به وسيله اُرينگهاي مختلفي عمليات گازبندي صورت ميپذيرد و جهت تنظيم دبي گاز خروجي در اين اختراع بجاي پين كونيك از يك مكانيزم رفت و برگشتي پيچشي ويژه اي استفاده ميشود بدين صورت كه در يك قسمت بدنه شير يك رزوه چپگرد با گام درشت، ايجاد ميگردد كه قطعه رزوه دار ديگري كه به آن پيچ گازبند گفته ميشود بتواند مانند پيچ درون بدنه شير با حركت پيچشي، عقب و جلو شود. پيچ گازبند در دنباله خود داراي دو شيار ويژه جهت نشيمنگاه اُرينگ ميباشد كه اُرينگ نخست براي بستن شير و اُرينگ دوم جهت تنظيم دبي مينيمم ميباشد بدين ترتيب كه وقتي شير اجاق در حالت خاموش ميباشد گاز از قسمت ورودي شير وارد محفظه بين بدنه و پشت اُرينگ اول پيچ گازبند ميشود. اكنون با چرخش ولوم شير در جهت خلاف عقربه هاي ساعت، پيچ گازبند با حركت چرخشي به سمت جلو حركت ميكند كه منجر به جدا شدن اُرينگ از روي بدنه شده و گاز از كنار اُرينگ وارد قسمت دوم بدنه شده و اجاق گاز را روشن مينمايد. با چرخش بيشتر ولوم شير پيچ گازبند جلوتر رفته و اُرينگ دوم آن بر روي بدنه دوم مينشيند و گاز وارد محفظه ديگري ميشود و با استفاده از پيچ تنظيم، ميزان دبي شعله مينيمم تنظيم ميشود

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/28
مالک/مالکان: امين مسندي
تاریخ ثبت: 1391/04/17
خلاصه اختراع:

امروزه با پيشرفت تكنولوژي توليد تجهيزات و قطعات ميكروني و قطعات پيچيده با كيفيت بالا لازم و ضروري بوده و كشور ما براي عقب نماندن از كشورهاي پيشرفته بايستي گامهاي موثري در تكنولوژيهاي جديد و مدرن بر دارد. بنابراين توليد مواد اوليه براي ساخت و توليد قطعات ميكروني و قطعات پيچيده با كيفيت بهتر ضروري است. در سال هاي اخير موادي كه ريز ساختار نانويي آنها از طريق اعمال فرايند تغيير شكل شديد ماده Severe Plastic Deformation/SPD بدست آمده نظر متخصصان مهندسي مكانيك و متالورژي را به خود جلب كرده است اين علاقه مندي نه فقط به خاطر خواص منحصر به فرد فيزيكي و شيميايي ساختار نانويي محصول (در مقايسه با محصولات توليد شده از پودرهايي در اندازه نانو به روش هاي متعدد) بلكه به علت مزيت هاي اين فرايند نسبت به ساير روش هاي خانواده اي اين نوع تغيير شكل به وجود آمده است. بدين منظور مهمترين روشهايي كه معمولا امروزه مورد استفاده قرار مي گيرند. فرايند تغيير شكل در كانال هاي مشابه زاويه دار فرايند نورد تجمعي فرايند فشار و اكستروژن متوالي و فرايند تغيير شكل پيچشي تحت فشار زياد مي باشند. هر يك از اين روشها مزايا و معايب مخصوص به خود را دارا مي باشند در طرح ساخت لوه هاي فلزي با ساختار نانو توسط فرايند خمكاري متناوب از خم كردن ماده فلزي مستقيم هم در جهت افقي و هم در جهت عمودي توسط چندين جفت غلتك و سپس مستقيم كردن اين نمونه هاي خم شده توسط يك جفت غلتك براي توليد مواد با دانه هاي كريستالي به اندازه نانو متري استفاده شده است. از ويژگي هاي مهم اين طرح مي توان به امكان ساخت مواد فلزي لوله اي ورقه اي و حجمي tube,sheet and bulk metals با ساختار نانو اصلاح ساختار دانه ها كريستالي مواد فلزي بدون اضافه كردن عناصر آلياژي و يا ذرات سراميكي امكان كاهش بيشتر اندازه دانه هاي كريستالي مواد نانو فلزي نسبت به ساير روشهاي SPD و كاهش اصطكاك نسبت به ساير روش هاي معمول نام برد. در مورد كاربرد اين روش نيز مي توان به بهبود خواص مكانيكي و كيفيت قطعات فلزي بهبود پارامترهاي عملياتي فرايندهاي شكل دهي فلزات كاهش تلفات و ضايعات قطعات و امكان ساخت قطعات فلزي ميكروني مانند ميكرو سنسور ميكرو سوييچ و MEMS در صنايع مختلف و امكان ساخت قطعات پيچيده در صنايع مختلف مانند صنايع خودروسازي و صنايع نظامي و غيره اشاره نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/02/04
تاریخ ثبت: 1391/04/17
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه امروزه سبك و روش زندگي افراد نسبت به گذشته به شدت تغيير كرده است و روز به روز نيز به سمت ماشيني تر شدن مي باشد و شاهد مهاجرتت بي امان افراد از شهرها و روستاهاي كوچك به كلان شهرها مي باشيم كه كمبود سرانه فضا به ازاي هر نفر را در پي خواهد داشت در اين صورت منجر به افزايش تقاضا براي زندگي آپارتمان نشيني در شهرها مي شود. يكي از دغدغه هايي كه بي شك امروزه اكثر مردم شهرها آنرا تجربه كرده اند دغدغه هاي شستن لباس و داشتن فضا و زمان كافي جهت خشك شدن سريع لباسها در آپارتمانها مي باشد كه تاكنون مجبور بوده اند يا از خشك كن هاي برقي موجود در بازار استفاده نمايند كه علاوه بر هزينه ي نسبتا زياد خود دستگاه بايد هزينه ي برق مصرفي آنرا نيز بپزدازند و يا اينكه لباس ها را در داخل آپارتمان و يا در بالكن آن روي بند و يا خشك كن هاي آپارتماني پهن نمايند كه علاوه بر زمان نسبتا زيادي كه جهت خشك شدن لباسها نياز است كه اگر هواي بيرون مرطوب يا داراي رطوبت بالا باشد اين زمان به شدت افزايش مي يابد از زيبايي چهره و منظره ي آپارتمان نيز به شدت مي كاهد. با توجه به مطالب فوق و نبود خشك كني كه بتواند هم از لحاظ اقتصادي و هم از لحاظ حفظ زيبايي منازل نياز جوامع امروزي را برطرف نمايد مي توان گفت طرح خشك كن هوايي لباس با گرماي كولر گازي و اسپليت علاوه بر كاهش زمان خشك شدن لباسها و كمك به زيبايي منظره آپارتمانها به رفع دغدغه خشك شدن لباس در شهرها به ويژه در مناطق گرمسيري و مرطوب كمك شاياني مي نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/11/14
مالک/مالکان: امين مسندي
تاریخ ثبت: 1391/11/14
مخترع/مخترعان: امين مسندي
خلاصه اختراع:

اختراع تميز كننده مكانيكي در زمينه مهندسي مكانيك و استفاده از نيروي ذخيره شده در فنر براي تبديل حركت عمودي به حركت افقي به منظور شست و شوي شيشه و نماي بيروني ساختمان ها مي باشد. امروزه با افزايش جمعيت و ماشيني شدن زندگي انسان ها، شاهد آلودگي روزافزون هوا در اثر حجم انبوه وسايل نقليه مخصوصأ در كلان شهرها، دودكش هاي واحدهاي صنعتي و نيروگاهي و... مي باشيم كه اين آلودگي ها علاوه بر تأثيرات بسيار مخربي كه بر روي سلامت انسان ها مي گذارد، با نشستن بر روي نماي بيروني و شيشه ساختمان ها سلامت ظاهري شهر و زيبايي آنرا نيز به شدت تهديد مي نمايد. به منظور رفع اين آلودگي ها از شيشه و نماي بيروني ساختمان ها و برج ها اختراع تميز كننده مكانيكي تدوين گرديده است كه در اين اختراع از يك جفت ميله L شكل و تبديل حركت عمودي يكي از ميله ها به حركت افقي ميله ديگراستفاده شده است كه فرد از درون ساختمان به شستن شيشه و نماي بيروني ساختمان با استفاده از آب و يا انواع مواد شوينده مي پردازد. كاربرد اين اختراع در شستشو و تميز كردن انواع نماي خارجي منازل، ساختمان ها و برج ها و همچنين شستشوي قسمت بيروني شيشه هاي انواع پنجره هاي موجود در ساختمان ها و كلأ تميز نمودن مكان هايي است كه امكان دسترسي به آنها ميسر نمي باشد خواهد بود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/11/24
مالک/مالکان: امين مسندي
تاریخ ثبت: 1391/11/24
مخترع/مخترعان: امين مسندي
خلاصه اختراع:

اختراع ساخت دستگاه و طراحي روش مغناطيسي توليد نيروي محركه و انواع حركت، بدون نياز به صرف هيچ گونه انرژي در زمينه مهندسي مكانيك و استفاده از يك سري چرخ دنده، تسمه، فنر و قانون جذب قطب هاي ناهمنام و دفع قطب هاي همنام آهن ربا، به منظور ايجاد حركت دوراني مي باشد. امروزه با پيشرفت روزافزون تكنولوژي، حضور انواع ماشين آلات، دستگاه ها و موتورهاي سوخت فسيلي، الكتريكي، خورشيدي و.... را در زندگي افراد شاهد مي باشيم كه هدف از تمام اين دستگاه ها ايجاد نوعي نيروي محركه و تبديل انرژي از صورتي به صورت ديگر مي باشد كه هريك از اين ماشين آلات و دستگاه ها داراي مزايا و معايب ويژه اي هستند.به عنوان مثال در موتورهاي سوخت فسيلي هرچند داراي راندمان نسبتأ خوبي مي باشند ولي مشكلاتي را مانند نياز مداوم به سوزاندن سوخت و امكان بروز آلودگي هوا در اثر سوختن ناقص سوخت در محفظه ي احتراق، آلودگي هاي صوتي و... دارا مي باشد. در موتورهاي الكتريكي نيز هرچند آلودگي هوا وجود نخواهد داشت ولي راندمان اين گونه موتورها پايين بوده و به دليل نياز هميشگي به الكتريسيته بسيار پرهزينه مي باشند. هدف از اين اختراع ساخت دستگاه و ارائه روشي است كه بدون نياز به هيچ گونه انرژي (چه در ابتدا و چه در حين كار دستگاه) نيروي محركه و حركت دوراني دلخواه را توليد نمايد. براي اين منظور از قانون دافعه ي قطب هاي هم نام و جاذبه ي قطب هاي ناهمنام آهن ربا، استفاده مي نماييم. بدين صورت كه يك آهنربا كه رويه آن داراي قطب N مي باشد روي چرخ دنده در مركز موتور قرار داده مي شود وآهنرباهايي كه رويه آن ها نيز داراي قطب N هستند را روي چرخ دنده هايي دور چرخ دنده مركزي قرار مي دهيم كه با يك ميله مسي دو به دو به يكديگر متصل هستند. به منظور ايجاد حركت، توقف و كنترل چرخ دنده هاي جانبي، از يك جفت چرخ دنده ديگر كه توسط يك ميله مسي، محور آنها در فاصله ثابتي نسبت به يكديگر قرار گرفته اند، استفاده مي شود كه روي يكي از اين چرخ دنده ها آهن رباي قوي اي با سطح جانبي قطبN و روي چرخ دنده ديگر آهن رباي ضعيف تري با سطخ جانبي S قرار داده شده است كه نسبت به چرخ دنده مركزي داراي زاويه معيني مي باشند. آهنرباهاي اين چرخ دنده هاي كمكي باعث چرخش چرخ دنده هاي جانبي حول چرخ دنده مركزي مي شوند. پس از توليد حركت دوراني چرخ دنده ها، مي توان با استفاده از مكانيسم هاي موجود انواع حركت انتقالي، رفت و برگشتي و وضعي را توليد نمود. از اين اختراع جهت ايجاد نيروي محركه و يا حركت هاي دوراني و انتقالي در اكثر دستگاه هايي كه امروزه در بازارهاي داخلي و خارجي موجود است مي توان استفاده نمود. به طور مثال كاربرد اين اختراع درانواع وسايل خانگي اعم از پنكه، هم زن، چراغ مطالعه، لامپ، ماشين لباسشويي و... تجهيزات صنعتي هم چون پمپ و كمپرسور و... مي باشد. لازم به ذكر است از اين اختراع نيز ميتوان جهت توليد برق بدون صرف هيچ گونه انرژي استفاده نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1392/06/05
مالک/مالکان: آقاي امين مسندي
تاریخ ثبت: 1392/07/09
مخترع/مخترعان: امين مسندي
خلاصه اختراع:

امروزه ماهيگيري جدا از شغل و حرفه بسياري از افراد كه از اين طريق كسب روزي مي نمايند، يك ورزش و يك تفريح سالم نيز به شمار مي آيد كه در سراسر جهان داراي علاقه مندان بسياري مي باشد به همين دليل روز به روز انواع تجهيزات و وسايل مختلف ماهيگيري طراحي، توليد و عرضه ميگردد. در ماهي گيري با استفاده از چوب ماهيگيري، نكات بسيار زيادي بايد مورد توجه قرار گيرد كه يكي از اين نكات و شايد مهمترين آن، بيرون كشيدن ماهي گير افتاده بر سر قلاب، از درون آب مي باشد كه نياز به مهارت بسيار زيادي مي باشد كه ماهي نخ را پاره نكند يا فرار نكند كه كاري بسيار سخت و نيازمند قدرت فرد ماهيگير است كه گاهاً احتمال شكستن چوب ماهيگيري نيز وجود دارد. تاكنون روشي كه براي بيرون كشيدن ماهي هاي سر قلاب از درون آب، خسته كردن ماهي با شل و سفت كردن نخ قلاب مي باشد كه ماهي را به ساحل و نواحي كم عمق مي كشند و با استفاده از توري دستي ماهي را بيرون مي كشند كه اين عمل بسيار دشوار و نيازمند تمرين بسيار مي باشد لذا در اين اختراع، دستگاه و سيستمي ارائه گرديده است كه هر فرد آماتوري نيز بتواند ماهي گير افتاده بر سر قلاب را از آب به بيرون بكشد و ديگر نيازي به تمرينهاي زياد و مهارت خاصي نباشد و در واقع سعي بر اين است قدرت ماهي را درون آب كاهش دهيم و مانع از حركت آزادانه آن درون آب شويم. اين اختراع شامل يك پايه پلاستيكي مي باشد كه چهار فنر پيچشي بر روي آن سوار مي شود كه يك سر اين فنر ها درون پايه قرار داده مي شود و سر ديگر آنها كه بلندتر مي باشد به چهار صفحه نگهدارنده متصل مي گردد. درون اين چهار صفحه نگهدارنده، نايلون لاستيكي مشكي رنگ ضخيمي قرار داده مي شود كه وسط اين صفحه نايلوني به پايه پلاستيكي متصل مي باشد و چهار گوشه آن به چهر وزنه سربي متصل مي باشد كه اي وزنه ها در بالاترين قسمت صفحات نگهدارنده در جاي تعبيه شده قرار داده مي شود. پس از قرار دادن صفحه نايلوني در بين صفحات نگهدارنده، صفحات نگهدارنده را بالا آورده تا فنر پيچشي جمع شود و به وسيله ضامن هايي كه در گيره هاي پلاستيكي كار گذاشته مي شود، در وضعيت آماده به كار قرار ميگيرد كه قسمت بالايي ضامن ضخيمتر و از جنس لاستيك ارتجاعي مي باشد كه در اثر كشش به سمت پايين، ضامن جمع شده و از درون گيره بيرون مي آيد و فنرها صفحات را به شدت باز مي نمايند كه در اثر آن، وزنه هاي سربي به اطراف پرتاب مي شود كه صفحه نايلوني مشكي رنگ را به دور ماهي مي اندازد. پايين كشيده شدن ضامن نيز، توسط نايلوني كه به قلاب متصل است صورت مي پذيرد بدين صورت كه با گير كردن قلاب در دهان ماهي و كشيدن قلاب توسط ماهي، ضامن به طرف پايين كشيده شده و آزاد مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/10/21
مالک/مالکان: امين مسندي
تاریخ ثبت: 1393/04/20
مخترع/مخترعان: امين مسندي
خلاصه اختراع:

امروزه با صنعتي شدن زندگي انسانها و رشد روزافزون صنايع، كارخانجات، نيروگاهها، سالنها و سولههاي مختلف، ورزشگاه ها وافزايش چشمگير زندگي آپارتماني و برج نشيني مخصوصاً در كلان شهرها، طراحي سيستمهاي تهويه مطبوع و ارائه دستگاههاي مربوطه از اهميت ويژه اي برخوردار ميباشد. يكي از عواملي كه در مناطق گرمسيري و جنوبي كشور شرايط حضور افراد را در محيطهاي مختلف با مشكل همراه ميسازد، علاوه بر دماي بالاي محيط، رطوبت بالايي است كه گاهاً به مرز نود درصد و بالاتر نيز ميرسد لذا همراه در اين مناطق (گرم و مرطوب) از سيستم هاي تهويه مطبوع و دستگاه هايي استفاده ميشود كه علاوه بر كاهش دما بيشترين كاهش رطوبت را نيز به همراه داشته باشد. لذا به منظور فراهم نمودن شرايط مطلوب دمايي و رطوبت براي حضور افراد در مكانهاي مختلف، از روشها و سيستمهاي مختلف تهويه مطبوع استفاده ميشود كه از مهمترين اين سيستمهاي ميتوان به سيستمهاي انبساط مستقيم، سيستمهاي تمام آب، سيستمهاي تمام هوا، سيستم هاي هوا- آب و سيستم هاي پمپ حرارتي اشاره نمود. هريك از سيستم هاي نامبرده شده، مكانيزم و شرايط ويژه اي جهت انجام تهويه هوا را دارا مي باشند. همچنين تهويه هواي مكان هاي مختلف نيز از دستگاه ها و تجهيزات متفاوتي استفاده مي شود كه در ارتباط با خنكسازي محيط هاي مختلف ميتوان به انواع چيلرها، برج هاي خنك كن، اسپيليت ها، فن كويل ها، كولرهاي گازي، كولرهاي آبي و... اشاره نمود كه هريك داراي ويژگي هاي ويژه اي ميباشند كه برخي در شرايط آب و هوايي گرم و خشك داراي راندمان مناسبي ميباشند و برخي در مناطق گرم و مرطوب. اختراع اينجانب معرفي سيستم و ساخت دستگاهي ميباشد كه علاوه بر خنكسازي و كاهش دماي محيط هاي مختلف (اعم از محيط هاي صنعتي، آموزشي، خانگي و... )، رطوبت هوا را نيز به شيوه اي جديد و متفاوت از سيستم هاي موجود در پي خواهد داشت. بدين صورت كه با استفاده از نيروي باد و يا خورشيد كه بصورت طبيعي (هواي ناشي از جريان بادي كه در مسير نازل دستگاه ميباشد، به درون دستگاه دميده ميشود.) و يا بصورت اجباري (هواي مورد نياز توسط دمنده اي كه برق مورد نياز خود را از سلول هاي خورشيدي و يا برق شهري تامين مينمايد، به درون دستگاه دميده ميشود.) هواي مورد نياز وارد نازل دستگاه ميگردد. قطرهاي ورودي و خروجي نازل دستگاه را ميتوان در اندازه هاي مختلف و با نسبت هاي متفاوتي ساخت كه با عبور جريان هوا از درون نازل و خروج از آن، دماي هوا به دماي دلخواه رسيده باشد. علت كاهش دماي هواي عبوري از نازل نيز به دليل كاهش سطح مقطع نازل ميباشد بدين صورت كه با كاهش سطح مقطع جريان، سرعت جريان هوا افزايش يافته كه اين افزايش سرعت، كاهش فشار هوا را در پي خواهد داشت و طبق قانون گازها، فشار و دما داراي رابطه مستقيم بوده و با كاهش فشار هوا، دماي آن نيز كاهش مي يابد. به منظور كاهش رطوبت هواي دميده شده در نازل نيز از سيليكاژل (ماده اي رطوبت گير) در خروجي نازل استفاده ميشود كه با عبور جريان هوا از روي آن رطوبت هوا را جذب مينمايد. بدين صورت كه سيليكاژل ها درون چهار محفظه مجزا قرار داده مي شوند و اين محفظه ها درون استوانه اي روي محيط قاعده آن در زواياي صفر، نود، صد و هشتاد و دويست و هفتاد درجه تعبيه شده اند و توسط ميله هاي رابط به يكديگر در ارتباط مي باشند كه بصورت يكپارچه ميتوانند درون استوانه حركت گردشي داشته باشند. صفحه بالايي و پاييني استوانه در زاويه صفر درجه داراي سوراخي به اندازه يكي از محفظه ها مي باشد كه اين سوراخ جلوي خروجي نازل دستگاه قرار ميگيرد. در پايين اين سوراخ نيز گيره هايي به منظور نگهداري محفظه تا جذب كافي رطوبت توسط سيليكاژل تعبيه شده است. با عبور جريان هواي خروجي نازل از محفظه، رطوبت آن جذب سيليكاژل شده و از آنجا كه سيليكاژل توانايي جذب رطوبت به ميزان 40 درصد وزن خود را دارا ميباشد، سنگين شده ،گيره زير محفظه را آزاد نموده و پايين مي آيد و از زاويه صفر درجه به زاويه دويست و هفتاد درجه منتقل ميشود. در آنجا نيز در اثر حرارت متمركز شده ناشي از انرژي خورشيدي، بخشي از رطوبت جذب شده درون سيليكاژل تبخير ميگردد. با پايين آمدن اين محفظه، سه محفظه ديگر نيز هر كدام 90 درجه عكس مثلثاتي گردش مينمايند و محفظه اي با سيليكاژل خشك جلوي سوراخ استوانه قرار ميگيرد كه اين سيكل مجدداً با جذب رطوبت هوا تكرار ميگردد. بمنظور تمركز حرارت ناشي از انرژي خورشيدي و تبخير رطوبت جذب شده، نيمي از استوانه از ورق فلزي سياه رنگ ساخته ميشود كه همواره دو محفظه در زواياي صد و هشتاد و دويست و هفتاد درجه درون اين ورق سياه رنگ و در معرض بيشترين حرارت خورشيدي ميباشد (ميتوان جهت تمركز بيشتر انرژي و حرارت خورشيدي از آينه و عدسي نيز استفاده نمود). بمنظور خروج آب تبخير شده سيليكاژل ها از نيم استوانه فلزي، چندين سوراخ در جلوي محفظه هاي سيليكاژل تعبيه شده است كه اين سوراخها توسط ورق لاستيكي از بيرون بگونه اي بسته شده است كه بصورت شير يكطرفه عمل نمايد و تنها اجازه خروج بخار آب را داده و مانع ورود هواي مرطوب از بيرون به داخل نيم استوانه فلزي گردد. نيمه ديگر استوانه نيز از جنس ديگري كه عايق حرارتي ميباشد ساخته ميشود به اين دليل كه محفظه اي كه در زاويه ي صد و هشتاد درجه حرارت ديده و بسيار گرم شده است، اكنون كه در زاويه نود درجه قرار گرفته است به دور از حرارت فرصت كافي براي خنك شدن و قرار گرفتن در مسير جريان هوا را داشته باشد تا تاثيري بر دماي خروجي هوا از نازل دستگاه نداشته باشد. در واقع بطور كل همواره در چرخه سيليكاژل خورشدي خودكار، يك محفظه جلوي عبور جريان هوا، دو محفظه در حال تبخير رطوبت و خشك شدن سيليكاژل و يك محفظه در حال كاهش دما و همدما شدن با محيط ميباشد. البته گفتني است ميتوان نيم استوانه فلزي را به المنت نيز مجهز نمود كه در صورت نبودن حرارت خورشيدي در برخي از ساعات روز يا فصول سال، با استفاده از برق موجود، حرارت مورد نياز جهت تبخير رطوبت جذب شده را فراهم نمود. از مزاياي طرح مذكور مي توان به استفاده از عوامل طبيعي جهت كار دستگاه ( نيروي باد، خورشيد)، كاهش دماي محيط، كاهش رطوبت محيط، عدم نياز به حضور نيروي انساني و خودكار بودن دستگاه، سادگي طرح و هزينه بسيار پايين دستگاه اعم از هزينه اوليه و جاري اشاره نمود و كاربرد آن نيز در خنكسازي و كاهش رطوبت ساختمان ها، منازل، سوله هاي كارگاهي، كارخانجات، سالنهاي همايش و نمايش و بطور كل تمام فضاهايي كه در محيط گرم و مرطوب ميباشد خواهد بود و از آنجا كه اين دستگاه هم با نيروي باد و انرژي خورشيدي قابل استفاده است و هم يا استفاده از برق شهري، ميتواند كاربرد بسيار وسيعي در تمام مناطق گرم و مرطوب داشته باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/09/30
تاریخ ثبت: 1391/04/01
خلاصه اختراع:

يكي از عواملي كه در سلامت جسم و روان افراد نقش بسيار مهمي ايفا مي نمايد پايا همان قلب دوم بدن مي باشد و ارتباط مستقيم نواحي مختلف آن با اعضاي داخلي بدن آنقدر دقيق و اثبات شده است كه در بسياري موارد پزشكان جهت درمان و بهبود بيماري هاي داخلي بدن به بازتاب درماني يا توصيه مي نمايند لذا با دانستن نقش پا در سلامت افراد مي توان به اهميت كفش و ويژگي هايي كه بايد داشته باشد پي برد در صورتيكه پا به مدت طولاني در محيطي سرد قرار بگيرد سرعت انتقال خون به قسمت هاي مختلف آن كاهش مي يابد كه كمبود اكسيژن مورد نياز آن قسمت ها و اختلال در فعاليت آن ها را در پي خواهد داشت كه در برخي موارد حاد باعث بروز مشكلات مختلفي مانند سرمازدگي در ناحيه پا مي شود كه درمان بسيار سختي دارند و گاها منجر به قطع عضو مي گردد. بيشتر كفش هايي كه امروزه در بازارهاي جهاني موجود مي باشند جهت سلامتي يا تمركز خود را بر روي ساختار كفي كفش به منظور پر كردن نواحي مختلف پا قرار داده اند و جهت گرم كردن داخل كفش از گرماي خود بدن استفاده مي كنند كه با پوشش كامل كفش و جلوگيري از هر گونه ارتباط داخل كفش با محيط بيرون و استفاده از انواع عايق هاي حرارتي و رطوبتي در ساخت كفش مانع از هدر رفتن گرماي پا و ورود رطوبت به داخل كفش مي شوند. كه اين اقدامات در عمل نه تنها باعث افزايش هزينه تمام شده كفش مي شود بلكه محبوس بودن هوا و عدم جريان آن درون كفش باعث رشد انواع قارچ ها و باكتري هاي بي هوازي مي شود كه منجر به بروز انواع بيماري هاي مربوط به پا و بوگرفتگي آن مي شود. براي پيشگيري از ايجاد بوي نامطبوع پا بايد علل ايجاد كننده آن را از سر راه بر داريم اولين نكته در حفظ سلامت پاها و عدم ايجاد بوي بد در آنها رعايت پوشش مناسب است. كفش مناسب كفشي است كه بتواند هوا را به خوبي جريان دهد. جريان هوا مي تواند مانع تجمع باكتري ها شود. بعلاوه از آنجا كه بيشتر باكتري هايي كه باعث ايجاد بوي بد در پاها و نواحي ديگر مي شوند باكتريهايي بي هوازي هستند. جريان هوا مي تواند براي اين باكتري ها سم باشد و مانع رشد آنها شود. لذا براي رفع مشكل مذكور طرح سيستم گرم كننده هوايي كفش تدوين گرديده است. در اين طرح كه در زمينه مهندسي مكانيك مي باشد از يك سيكل ترموديناميكي باز كه در كف كفش تعبيه گرديده است استفاده مي شود سيال عامل اين سيكل هواست كه هواي بيرون از ناحيه پشت پاشنه كفش وارد سيكل شده به وسيله يك منبع حرارتي الكتريكي گرم و به درون كفش دميده مي شود سپس هوا گرماي خود را به پا منتقل كرده از قسمت فوقاني رو به كفش خارج مي گردد. اين طرح علاوه بر جايگزين كردن هواي تميز بيرون با هواي داخل كفش و جلوگيري از بو گ رفتن پا باعث گرم شدن يكنواخت داخل كفش و امكان ايجاد شرايط ايده الي براي سلامتي و راحتي پا فراهم مي سازد. كاربرد اين كفش براي استفاده در مناطق سردسير كفش هاي كوهنوردي انواع چكمه ها كفش هاي مربوط به ورزش هاي زمستاني (اسكي روي برف هاكي روي يخ و ...) و همچنين افرادي است كه بنا به شغلي كه به آنها اشتغال دارند بايد ساعات زيادي را در محيط هاي سرد بيرون بگذرانند مانند راهدارها مرزبانان سربازان و ... مي باشد. به دليل سلامت پا در سلامت جسم و روان افراد طرح سيستم گرم كننده هوايي كفش بسيار مهم است.

موارد یافت شده: 8